A Duna és az Ipoly ölelésében, a fővárostól 60 km-re terül el hazánk páratlan szépségű háborítatlan, vadregényes hegysége, a Börzsöny. A lábánál elhelyezkedő Diósjenő valódi kiránduló-, nyaralóhely, vadász- és horgászparadicsom.

A közelben...

Remek kerékpárút vezet a hegyen át, az erdőn keresztül. 4 lovarda is működik közel hozzánk (Diósjenőn 500 méterre, Királyházán 10 km-re, Rétságon 12 km-re, Szendehelyen 10 km-re). Feszített víztükrű strand gyalog 5-10 percre a házunktól. Mellette pizzéria, étterem (disco, billiárdasztal, csocsó, stb…).

Télen szánkópályák, a közelben síelési lehetőség. A falu és környéke nagy málna-, szeder- és ribizli-termő vidék. Nem messze tőlünk állatfarm pónilovaglással, lovaglással.

Étkezés

4 különböző jellegű, jó étterem van a faluban, a legközelebbi 500 méterre található.

Üzletek

CBA, Coop áruház, valamint számos élelmiszerbolt, mini ABC is található, a legközelebbi a háztól 500 m-re, posta, takarékszövetkezet, iparcikk és ruházati áruház.

Benzinkút legközelebb Rétság előtt van (10 km). Bankautomata Diósjenőn (Takarékszövetkezet), Rétságon (OTP), pénzfelvétel lehetséges kártyával a helyi postán is.

Látnivalók, nevezetességek Diósjenőn

  • Római katolikus templom (klasszicista-barok, 1789, eredetileg XV.sz.)
  • Református templom (késői klasszicista, 1850) – a templom előtt 1956-os emlékmű
  • Marcus Aurelius római császár emlékoszlopa hirdeti a Jenői-tónál, hogy itt már vívott csatát 173-ban a quadok és markomannok ellen.

Képek Diósjenőről

Ajánljuk a következő oldalakat, amelyeken a falu helytörténetéről, túraútvonalakról tájékozódhat bővebben: